A Fiatal Liberálisok blogja

A Fiatal Liberálisok blogja

A Fili jobban teljesít!

2014. június 16. - Fiatal Liberálisok

A szerző Körmendi István, a Fiatal Liberálisok alelnöke, 11. osztályos középiskolás 

Június 13-án, egy gyönyörű délutánon a budapesti Fiatal Liberálisok szervezetének néhány tagja felkerekedett, hogy meglátogassa az újonnan megalakult, Békés megyei Fili-szervezetet, akik egy „kisebb” bulival vártak minket Doboz falu egyik üdülőrészén, Szanazugon.

240 km-t levezetve, zökkenőmentesen megérkeztünk a célállomáshoz. A hosszú utat, és a fáradhatatlan jókedvet ezúton is szeretnénk megköszönni Fülöp Zolinak, a békéscsabai Liberálisok alapszervezeti elnökének. Mikor megérkeztünk, már javában folyt a mulatozás és zenélés, öröm s jókedv járta be a kis üdülőfalut. Ahogy kiszálltunk a kocsiból, köszöntöttük a többieket, és kajla mosollyal tudtuk be: a fiatalok valóban itt vannak, tényleg érdekli őket a mi jelenlétünk és valóban kíváncsiak a Fili működésére. Kisvártatva befutott a második Fili küldöttég, így már kétautós „konvoj” volt jelen a helyszínen!

Zeneszó, kiváló levegő, vidámság, és… bográcsban főtt pörkölt illata terjengett a levegőben. Így tudnám összefoglalni röviden azt az életérzést, amely ott fogadott. Bemutatkoztak az új emberek, s öröm volt látni a szemükben a csillogást, a tisztaságot, s azt az alázatot, amelyet csakis egy vidéki ember képes tanúsítani. Felvittük a cuccainkat, mivel mi az emeleten aludtunk. A szállás remek volt, egy ifjúsági táborban hajtottuk állomra a fejünket, így az idősebb tagjainknak visszaköszöntek azok a szép nyári táborélmények.

Miután kipakoltunk a bőröndökből, lementünk az udvarra és tartottunk egy beszélgetős, bemutatkozós foglalkozást. Átadtuk ajándékunkat a füzesabonyi Liberálisok alapszervezeti elnökének, hiszen aznap ünnepelte ötvenedik születésnapját! Fülig érő szájjal, és markos kézfogással vette át tőlünk az üveg bort, melyet közös fogyasztásra ajánlott fel, az este későbbi szakaszán.

Miután megvolt a bemutatkozás, és a szüntelen kacagás, megfőtt a malacpörkölt is! Mindenki befutott az étkezőbe, ahol a házigazdák tálalták a vacsorát, gondoskodva televízióról is, hiszen a világ nem áll meg: zakatol tovább a foci VB is! Lám, micsoda szervezet: a meccset mindenki örömmel nézte, még a lányok is!

A laktató vacsora után kimentünk az udvarra, ahol a helyi és nem helyi ízek összes specialitása megtalálható volt. A vigadalom mellett jókat beszélgettünk egymással, megtudtuk kinek mi a hobbija, hová szeretne továbbtanulni, s ami a legfontosabb volt akkor, mennyire érdekli a politika.

FILI Békéscsabán .jpgKörmendi István a békéscsabai fili kemény magjával 

Meglepő válaszok születtek, de a szükséges konzekvenciákat levonva sikerült egy teljes, jól körülhatárolható képet alkossunk: ezek a gyerekek azért szeretnének részt vállalni a politikában, mert szeretik a Hazájukat. Látják, hogy mi folyik az országban, látják, hogy ha a fiatalok nem tesznek semmit és nem lépnek a tettek mezejére, itt semmi sem fog változni, minden marad a helyén. Ez a jól működő közösség pedig döntött: szeretne búcsút inteni a politikai korrupciónak, szeretne egy tiszta, toleráns Magyarországot, ahol nem néznek le másokat, csak azért mert más, és nem tagozódott be a többségi társadalomba, egy olyan országról álmodnak, ahol nem ciki az egyéniség, amelyet a maguk gyermeki tisztaságával kívánnak elérni.

De rájöttünk arra is, hogy a fiatalságot a tömény, olykor kegyetlen politika csak elijeszti, visszatántorítja a tettek mezejétől. Ezt levonva, a Fiatal Liberálisok sikeresen dolgoznak az emberarcú hullám egyre magasabbra  és magasabbra csapásáért a magyar közéletben.

Olyan politikát kívánunk folytatni, amely nem az üres lózungokból áll, ahol a fiatalokat nem bábként, médiacikként kezelik, hogy legyen látszata, annak a megújulásnak, amely valójában meg sem történt, és még mindig nem képesek szabadulni azoktól a begyepesedett rögeszméktől, amelyek a mélybe rántották és béklyóba taszították ezeket a pártokat.

Mi, ezeket a fiatalokat a megújulásra és az emberek szeretetére kívánjuk ösztönözni, legfőbb üzenetünk mások megsegítse, elfogadása, a gyengébb megvédése. Mi, Fiatal Liberálisok ezért alakultunk.

A Békés megyei szervezet immár közel 30 fiatal tagot tudhat magáénak. Ilyen létszámmal és ilyen fiatal korfával egy párt alapszervezete sem rendelkezik a térségben. A fiatalokkal kívánunk egy új utat mutatni és egy új fejezetet nyitni Magyarország és a hazai politika életében. 

süti beállítások módosítása