A Fiatal Liberálisok blogja

A Fiatal Liberálisok blogja

Az ukrán holokauszt

2014. március 17. - Fiatal Liberálisok

Szikora Beni

"A körbevett krími támaszpontokon bennragadt katonáknak nem vihetnek ételt feleségeik.” Ezt a France24 újságírója tweetelte ki, aki végignézte, ahogy az oroszok visszafordítják az étellel érkező asszonyokat.

Evezzünk vissza egy kicsit a történelem tengerén.  Kössünk ki az első és a második világháború között egy óriási szigethalmaz dél-nyugati csücskénél. Szálljunk ki a csónakból, és tekintsünk körbe. A látvány horrorisztikus. Eltorzult emberek, undorító szagok, kannibalizmus.

Az egzotikus Szovjet- szigetek 1932-33-ban döntő lépéseket tett. A törzsfőnök, Sztálin kezéhez ismét vér tapadt. Mozgósította csapatait, hogy leszámoljon egy környező néppel, ezzel erősítve hatalmát és területeinek egységét. Az embereket beszorította a városokba és falvakba. Katonái, mint Jerikó falai körbevették őket, ezzel megfosztva az élelem beáramlását a településekre.

Az emberek elkezdtek éhezni, ami teljesen eltorzította őket úgy fizikailag, mint szellemileg. Ha szökni próbáltak, a törzsfőnök szemfüles emberei egyből lecsaptak. A halottak száma 7 és 10 millió közé esik, melyből 3 millió gyermek volt. 

Ukrán holokauszt.jpg

Oroszország ismét kijátssza ezt a lapot. Nem tudom felfogni ép ésszel, hogy ez hogyan valósulhat meg a XXI. században.  Putyin emberi jogokat sért. Nem elég, hogy bevonul jelöletlen katonai járművekkel Ukrajnában, még az egykori szovjet vezető kegyetlen játékait is folytatja. Miért? Kicsi az országa?

Mindeközben a magyar kormány – elveszítve minden nyugati szövetségesét – egy ilyen világ felé fordította tekintetét, és szakadatlanul szerzi az újabb és újabb, európai kultúrától távol álló „barátokat”: Azerbajdzsánból, Oroszországból, Kínából, Iránból, és ki tudja, még honnan… Orbán Viktor választott. Most nekünk kell választani. 

süti beállítások módosítása